fredag 24. mai 2013

Rosa hekledrømmer

For noen dager siden var det 16 år siden jeg ble mamma for første gang. Til en liten stabukk av en krølltopp. For 12 år siden fikk stabukken en lillesøster og for syv år siden heklet jeg ponchoer til begge to. Synes ikke det er lenge siden. Dagene bare flyr.

Heklede ponchoer i Paris fra Drops

Ponchoene er heklet etter en oppskrift fra Drops og ga inspirasjon til teppe heklet av bestemorruter og et heklet lappeteppe. Ponchoene har jentene for lengst vokst fra, men teppene passer ennå til sengene.

Heklet teppe med bestemorruter

Bestemorrutene er heklet sammen til remser som igjen er heklet sammen til et teppe. Skulle jeg ha sydd sammen rutene og remsene hadde nok ikke dette prosjektet hatt livets rett. Teppet er heklet i Paris fra Drops og restegarnet ble til en liten pute. Det tok noen år og hekle alle rutene og jeg innrømmer også at det gikk noe tid før alle trådene var festet.

Heklet lappeteppe til lillesøster

Oppskriften til teppet med bestemorruter er fra boken Hekling med stil. I samme boken fant jeg også oppskrift på hekleteppe til lillesøster. 

Teppet er heklet som et tradisjonelt lappeteppe med lange heklede remser som  hekles sammen til slutt. Remsene er heklet i halvstaver og rundt teppet er det heklet en kant i fastmasker.

Lappeteppe og bestemorteppe

Teppet til lillesøster er heklet i det samme garnet og i de samme fargene som teppet med bestermorruter.
Så nå har hvert barn sitt teppe. Lillebror har sitt strikkede lafteteppe og jentene hver sin rosa hekledrøm.


Anbefaler forresten boken Hekling med stil til alle hekleglade, både nybegynnere og mer erfarne. Boken er langt i fra ny, men har mange fine oppskrifter, hovedsaklig ting til hjemmet, og noen utradisjonelle materialvalg som bast, hyssing og lær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...